Ledelse

Tillidsbaseret ledelse

Vi sætter tillid i forhold til begreber som social kapital, relationel koordinering, det relationelle bureaukrati, magt og kontrol.

• Lær hvordan tillid kan bidrage til at styrke dit personlige lederskab
  • Forstå hvordan det er nødvendigt at sammentænke tillid med magt og kontrol
  • Overblik over og indsigt i tillidsbaserede ledelsesredskaber
  • Indblik i forskellige tillidsdefinitioner og -paradigmer og deres praktiske relevans
  • Bedre forståelse for social kapital og relationel koordinering som redskaber
Efterår 2022
Tors 9-17 eller 9-13
27/10, 3/11, 17/11
Aflevering d. 6. december. Mundtlig eksamen 19.-21. december
10.000 kr. + udgifter til materiale

Tillid spiller en helt afgørende rolle i moderne ledelse. Det gælder ikke mindst i den offentlige sektor, hvor tillidsdagsordenen har virket som en modvægt til regelstyring og den økonomiske styring, vi forbinder med New Public Management.

Blandt punkterne på tillidsdagsordenen har været afbureaukratisering, regelsanering og frisættelse af institutioner. I forhold til det personlige lederskab og leder-medarbejder-relationer drejer tillid sig om at styrke fagligheden og handledygtigheden hos selvledende medarbejdere.

På faget viser vi, hvordan tillid kan gøre en forskel både på et mere overordet styringsplan og i forhold til dine konkrete ledelsesmæssige udfordringer. Samtid får du mulighed for at diskutere dine egne erfaringer med tillid med de andre deltagere.

• Tillid, styring og ledelse i en moderne offentlig virkelighed
  • Tillidens betydning og muligheder i forhold til eget lederskab
  • Forholdet mellem tillid og magt
  • Relationel tillid som en integreret del af New Public Governance
  • Social kapital og relationel koordinering som tillidsbaserede redskaber
  • Tillid som grundlag for strategiudvikling og strategisk handling

Undervisningen omfatter forelæsninger, gæsteoplæg, caseøvelser, refleksioner og opgaver individuelt og i grupper, samt plenumdiskussioner. Litteraturen vil være udgangspunktet for det faglige indhold, men derudover vil der blive anvendt casemateriale fra underviserne såvel som fra din egen hverdag.

Skriftlig synopsis på 3-5 sider med disposition for dit eksamensemne. Mundtlig eksamen med underviser og intern censor (30 min. inkl. votering).

October

2020

Coronakrisen har vist, at det er muligt at lægge både produktion og arbejdsliv radikalt om. Men det kræver, at organisationer er gearet til omstilling.

Steen Vallentin

Steen Vallentin er lektor ved 'Institut for Ledelse, Samfund og Kommunikation', CBS. På MPG er Steen fagkoordinator og underviser på faget 'Tillidsbasseret ledelse'.

Christian Tangkjær

Strategi-, organisations- og lederudvikling er nøgleordene i Christian Tangkjærs undervisning og forskning.