Forandring

Ledelse som offentlig værdiskabelse

Ledige pladser: 
14
Tilmeld

Formål

Lær hvordan du skaber offentlig værdi i din egen organisation og få skærpet blikket for, hvordan du sikre organisationens opbakning og legitimitet i forhold til omgivelserne og det politiske niveau.

Dit udbytte
  • Indsigt i egne ledelsesmæssige vilkår og muligheder for at skabe offentlig værdi
  • Kompetencer til at analysere barrierer og muligheder ift. at skabe øget offentlig værdi i din organisation
  • Kompetencer til at navigere i den kompleksitet, der er knyttet til at arbejde med værdi og værdiskabels
Ledige pladser: 
14
Type
Valgfag
Periode
Efterår 2022
Ugedage
Man, fre kl. 9-17
Datoer undervisning
26/9, 10/10, 24/10, 4/11
Datoer eksamen
Aflevering d. 28. november 2022
ECTS
6
Antal undervisningsdage
4
Pris
20.000 kr. + udgifter til materialer

Værdiskabelse er ikke længere noget, der kun foregår inden for den enkeltes organisation. I dag forventes det at den moderne leder kan skabe værdi for offentligheden, da et af kriterierne for succes er samfundets accept.  Det forventes ikke kun, at den moderne leder kan skabe værdi for organisationen; man skal også kunne skabe værdi for offentligheden, da det vil være svært at opnå succes uden samfundets accept.

Vi tager udgangspunkt i Mark Moores strategiske trekant, og danner os derfra et grundlag for en effektiv tilgang til offentlig værdiskabelse. Fokus er på, at ledere skal udvikle en strategi baseret på, hvilken værdi organisationen skaber for samfundet, men også hvad samfundet rent faktisk værdsætter.

I dette fag lærer du at udfordre, afdække og forhandle forståelsen af din organisations opgaveløsning; at analysere og udvikle organisationens kompetencer og muligheder for at skabe offentlig værdi; og at skærpe blikket for, hvordan organisationens opbakning og legitimitet kan sikres.

Temaer
  • Offentlig værdi
  • Operationel kapabilitet
  • Omverdens opbakning og legitimitet
Læringsform

Undervisningen vil være en blanding af klassiskeforelæsninger, gæsteoplæg, diskussioner, øvelser, og cases.

Der er flere klassiske konflikter, man kan stå i som offentlig leder. En af dem er, at vi skal spare og samtidig skabe kvalitet og mere værdi. Det giver tit anledning til frustration. Jeg ville gerne se på de her konflikter på en ny måde, og det inspirerede mig til at følge faget om offentlig værdiskabelse på MPG. For det gør noget ved arbejdsglæden, når man som leder får fokus på dem, der er aftager af vores ledelse. Jeg vil gerne skabe værdi for patienterne.

Lene Guldager
Ledende oversygeplejerske
Eksamen

Skriftlig opgave på max 10 sider.

Relateret artikel
 

Pil til højre

Undervisere på dette fag

Susanne Boch Waldorff

Lektor, Copenhagen Business School

Forandringsprocesser, implementering og værdiskabelse er de centrale temaer i Susannes undervisning og forskning. Susanne er lektor på 'Institut for Organisation', CBS, og er også studieleder på MPG.

Pil til højre

Susanne Boch Waldorff

Lektor, Copenhagen Business School

Forandringsprocesser, implementering og værdiskabelse er de centrale temaer i Susannes undervisning og forskning. Susanne er lektor på 'Institut for Organisation', CBS, og er også studieleder på MPG.

Læs mere

Lene Holm Pedersen

Professor, Københavns Universitet

Lene er professor på 'Institut for Statskundskab' på Københavns Universitet. På MPG underviser Lene på fagene 'Styring og motivation i den offentlige sektor' og 'Ledelse som offentlig værdiskabelse'.

Læs mere

Relaterede fag

Pil til højre
No items found.

Kontakt os

Ida Marie Klahn
Programme Manager
Har du spørgsmål til faget er du velkommen til at kontakte Anna på