Ledelse

Ledelse af fagprofessionelle

Bliv klogere på legitimitet og forståelse af den fagprofessionelle ledelse.

• Bliv klogere på det særlige ved professioners rolleog adfærd i organisationer
  • Viden om forskellige måder at takle fagprofessionelledelse på
  • Refleksioner om din egen (faglige) rolle som lederift. fagprofessionelle
  • Værktøjer til at selv at arbejde med forandring i defagprofessionelles arbejde
Forår 2023
Ons, tors 9-17, 9-13
13/4, 26/4, 3/5, 11/5
Aflevering d. 25/5. Mundtlig d. 13/6, 14/6, 15/6

Fagprofessionel ledelse har ændret sig markant med de mange nye reformer i det offentlige, og kræver nye balancer mellem faglighed, management, demokrati osv. og bevæger sig i nye retninger. Her kræves der både legitimitet, transparens og meningsskabelse.

Første dag ser vi på professionsrollen og professioners rolle og praksis i organisationer over tid. Vi præsenterer både klassiske og helt nye professionsteorier. Anden dag handler om ledelse af fagprofessionelle, og diskuterer hvilke ledelsesroller der både har fordele og ulemper i den daglige ledelsespraksis. Sidste dag handler om ledelse af forandring i fagprofessionelt arbejde.

• Professioners rolle i offentlige organisationer under forandring
  • Ledelse af fagprofessionelle i flere retninger
  • Legitim og meningsdannende ledelse af fagprofessionelle
  • Ledelse af forandring i fagprofessionelles arbejde

Undervisningen vil være en kombination af underviseroplæg, oplæg fra de studerende, diskussioner og gensidig sparring.

Skriftlig synopsis på 3-5 sider. Mundtlig eksamen med underviser og intern censor (30 min. inkl. votering).

Anne Reff Pedersen

Professor mso, Copenhagen Business School

Med bred viden inden for offentlig organisering og innovation og som tidligere studielder på MPG er Anne en efterspurgt underviser og mastervejleder på MPG.

Karina Sehested

Karina Sehested er ekstern lektor på Institut for Organisation, Copenhagen business School. På MPG underviser Karina i valgfaget 'Ledelse af fagprofessionelle'.