Ledelse

Eksistens og ledelse

Lær at sætte ord og begreber på de store spørgsmål du møder som leder, og hvordan du kan håndtere dem, både professionelt og ved at være tro imod egne værdier.

• Du bliver bedre til at håndtere andre menneskers svære livssituationer
  • Du bliver bedre til at udholde modstand, for du ved, hvad du selv står for.
  • Du kommer til at forstå tidligere erfaringer på en ny måde.
  • Du får et sprog for spørgsmål som ansvar, skyld, skam og sorg som kan bruges i forandringstider.
Forår 2023
Tors, fre 9-17, 9-13
23/3, 31/3, 14/4, 27/4, 12/5
Aflevering d. 25/5. Mundtlig d. 15/6, 16/6, 19/6
20.000 kr. + materialer

At blive klar over egne værdier giver modstandskraft til de svære situationer. Feltet mellem privat- og arbejdsrollen er fuld af kompleksitet og uafklarede relationer. Principielt er de adskilt, men medarbejderes private problemer og deres væremåder får ind imellem betydning for arbejdspladsen, og bliver dermed en ledelsesopgave. Dette gælder områder som sygdom og død på arbejdspladsen. Det gælder også fejl i organisationer. Når ting går galt, er det så lederen, der skal tage ansvaret og skylden? Og hvad gør det ved lederen som menneske at blive konfronteret med medarbejderes og borgeres store følelser, såsom vrede, skyld, skam, fejl, sygdom og sorg? Hvordan håndterer man det?

• Eksistentielle dilemmaer i ledelse.
  • Ansvar, skyld og fejl i organisationer: Hvordan håndterer man det?
  • Autenticitet i lederskabet: At holde sig selv og jobbet ud.
  • Sygdom og død på arbejdspladsen: Hvor skal lederen stå i forhold til disse spørgsmål

Undervisningen er et mix mellem oplæg, gæsteforelæsninger og undervisningsøvelser.

Skriftlig synopsis på 3-5 sider med disposition for dit eksamensemne. Mundtlig eksamen med underviser og intern censor (30 min. inkl. votering).

Hvis du ønsker at blive tilmeldt dette fag, skal du sende en mail til os på mpg@cbs.dk.

Camilla Sløk

Camilla Sløk er lektor på Institut for Organisation på CBS. På MPG er Camilla fagkoordinator og underviser på valgfaget ”Eksistens og ledelse”.