Webinar: Har du styr på dine medarbejdertyper?

Kend forskel på selvstyrende og selvledende arbejdsopgaver i en tid med hybridarbejde

Der er forskel på, om dine medarbejderes opgaver er selvstyrende eller selvledende. Og det har hybridarbejde nødvendiggjort en vigtig refleksion over. Som leder er det derfor væsentligt at finde en måde, hvorpå du kan lede medarbejderne, så samarbejdet bliver produktivt og ikke dysfunktionelt. Når det selvstyrende og selvledende mødes, kan det nemlig skabe konflikter, hvis du som leder ikke har sans for, at de to medarbejdertyper tager ansvar for noget forskelligt. Kom til webinar i Ledelsesugen, og hør oplægget fra lektor på CBS og MPG-underviser Michael Pedersen.

Online. Tilmeldte får tilsendt link til eventet

MPG-teamet byder velkommen og præsenterer kort morgenens program.

Har du styr på dine medarbejdertyper?

I en offentlig sektor med stadig mere komplekse arbejdsopgaver er medarbejdernes evne til at tage ansvar for opgaveløsningen blevet en nødvendighed. Det betyder samtidig, at ledelsesopgaven kræver en fornemmelse for, hvad det er, medarbejderne rent faktisk tager ansvar for, når de løser deres arbejdsopgaver.

I webinaret vil Michael Pedersen give et indblik i, hvordan typen af opgaver kan være afgørende for, hvordan medarbejderne tager ansvar. Særlig vil han have fokus på forskellen mellem at have selvstyrende og selvledende arbejdsopgaver.

Selvstyrende arbejdsopgaver kræver en mere instruerende og konkret ledelse, i forhold til hvordan opgaven skal udføres. Mens selvledende arbejdsopgaver kræver en dialog omkring, hvordan opgaven skal fortolkes.

Når det selvstyrende og selvledende mødes, kan det skabe konflikter, hvis du som leder ikke har sans for, at de to medarbejdertyper tager ansvar for noget forskelligt i deres opgaveløsning.

I oplægget vil Michael Pedersen afslutte med, hvordan du kan lede medarbejdere med selvstyrende vs. selvledende arbejdsopgaver.

Refleksionsspørgsmål
Din vej videre

Du får tre korte steps til at komme igang på MPG, og vi er klar til at svare på dine spørgsmål. Vi fortæller også om næste MPG-event.

Tak for i dag

Oplægsholder

Michael Pedersen

Michael Pedersen er lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS. På MPG er Michael fagkoordinator og underviser på kernefaget 'Resultatorienteret lederskab'.

11/7/2021

Vi har en tendens til at tænke, at ledelse er noget, en person gør. Men jo mere man er leder på distancen, jo mere skal ledelsen virke i systemer og kulturer, mener forsker Anders Raastrup Kristensen.