Hvordan lykkes du som offentlig leder med samarbejde på tværs?

Kom til netværksmøde på MPG

Evnen til at kunne samarbejde i den offentlige sektor er helt afgørende for at kunne lykkes med at skabe værdi for borgerne– og for samfundet. Og det er en stor ledelsesopgave. Vi ved, at det i Danmark kun er fåtal af alle børn, der i forbindelse med et muligt fysisk overgreb bliver set af en læge og endnu færre af en retsmediciner, fordi der ikke findes retningslinjer på området, og det er ikke åbenlyst, hvordan udvælgelsen til undersøgelsen foregår. Vi ved også, at når der rejses mistanke om vold og overgreb mod børn, er mange sektorer involveret, herunder kommunen, politiet, børnehuset, sundhedsvæsenet og retsmedicinere. Det kræver derfor en høj grad af samarbejde og koordinering, og hvis noget skal forandres, kan ingen gøre det alene. Et projekt på tværs af Københavns Politi, Børnehus Hovedstaden og Retsmedicinsk Institut på Københavns Universitet ønsker at komme med et bud på best practice på området. Vi spørger projektets initiativtagere, hvordan ledere i den offentlige sektor kan få det fællesoffentlige samarbejde til at lykkes.

Copenhagen business School
Dalgas Have 15
DH.V.0.74

17.00
Velkommen til MPG Netværksmøde v/ netværksfacilitator, forsker og MPG underviser, Anders Raastrup Kristensen

Anders Raastrup Kristensen er selvstændig konsulent, lektor på Københavns Universitet og ekstern lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS. Han har i mere end 10 år forsket og undervist i balancen mellem familie- og arbejdsliv, ledelse af selvledende medarbejdere og strategisk ledelse. Han har skrevet bestsellerne 'Det grænseløse arbejdsliv – at lede de selvledende medarbejdere' og 'Strategisk selvledelse – ledelse mellem frihed og forretning'. I 2012 modtog han prisen for årets formidler på CBS.

17.15
Hvordan lykkes vi med tværoffentligt samarbejde?

Anders har inviteret Pernille Spitz, leder af Børnehus Hovedstaden, og Brian Belling, vicepolitiinspektør og leder af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi, til at fortælle om deres samarbejde omkring børn udsat for vold og seksuelle overgreb.

I de seneste to år har de haft et projektsamarbejde om retsmedicinske screeninger af børn ved mistanke om vold. Med udgangspunkt i samarbejdet vil de dele deres erfaringer om, hvad det er for en ledelsesopgave, der skal til, for at få samarbejdet til at lykkes på tværs af offentlige organisationer. Hvad udfordringerne har været, og hvordan de har overkommet dem.

18.00
18.30
Organisatoriske rutiner, der forbedrer samarbejdet

Leder af MPG Netværk, Anders Raastrup Kristensen, er som forsker tilknyttet projektet om retsmedicinske screeninger af børn. Ifølge ham vil alle det bedste for barnet. Men når der samarbejdes, er det bare ikke altid, at effekten er den bedste. Hver enkelt instans gør det godt – men samarbejdet kan forbedres. Han vil dele sine erfaringer fra projektet og fortælle om, hvordan offentlige ledere generelt kan bruge forståelsen af organisatoriske rutiner til at forbedre samarbejdet mellem organisationer.

20.00
Tak for denne gang

Arrangementet er gratis og du er velkommen til at tage en kollega med.

Anders Raastrup Kristensen

Selvledelse, strategisk lederskab, og balance mellem privat- og arbejdsliv er de centrale emner i Anders’ undervisning og forskning.

24/1/2022

Som leder skal du vænne dig til ikke kun at fokusere på egne problemer og udfordringer. Offentlig ledelse skal gå på tværs af sektorer og problemer, mener professor i public management Carsten Greve