Hybridarbejde kræver en proaktiv leder

Arbejdslivets nye normal i den offentlige sektor

Fleksibilitet, decentralisering og selvledelse er nogle af nøgleordene for arbejdslivets nye normal: hybridarbejde. Efter pandemien er det nu op til ledere på en ny måde at balancere disse nøgleord i arbejdslivet. Hør om, hvordan hybridarbejde kræver proaktiv og systematisk ledelse. Du kan også møde en MPG-deltager, der vil fortælle om, hvordan hybridarbejde har påvirket hendes ledelsespraksis, og hvilke perspektiver hun tager med sig fra MPG.

Copenhagen Business School
Dalgas Have 15
DH.V.1.23

Velkommen

En medarbejder fra MPG-teamet byder velkommen og præsenterer kort aftenens program.

Hybridarbejde kræver en proaktiv leder

Ansatte. Fællesskabet. Arbejdsopgaven. Det er de tre vigtigste hensyn på enhver arbejdsplads.

Men som leder kan det være dilemmafyldt at balancere disse hensyn i en tid, hvor hjemmearbejde er blevet en del af vores hverdag. For hybridarbejde kan risikere at skabe en ubalance mellem disse hensyn, så der fx udelukkende vises hensyn til den ansatte. Det kan ske, hvis tiden på kontoret erstattes med hjemmearbejde, der går ud over hensynet til fællesskabet og løsningen af arbejdsopgaven.

Derfor indebærer ledelse af hybridarbejde, at lederen må stå i spidsen for beslutninger som fx:

• Hvornår alle skal være til stede på kontoret
  • Hvilke opgaver der bedst løses hjemmefra
  • Og hvordan et kontormiljø, der er mindre befolket end for blot få år siden, bedst muligt indrettes og dimensioneres.

I oplægget vil Peter Holdt Christensen fokusere på, hvad hybridarbejde egentlig er for en størrelse, og han vil diskutere, hvordan fleksibiliteten rummer både fordele og ulemper for dig som leder. Til sidst vil han give en række bud på, hvordan den gode hybridledelse praktiseres i den offentlige sektor.

Erfaringer og perspektiver på det fleksible arbejdsliv

Efter Peter Holdt Christensens oplæg kan du møde chefsygeplejerske fra Holbæk sygehus, Aslaug Jørgensen, som har taget MPG-faget 'Ledelse af hybridarbejde'. Hun vil fortælle om, hvordan faget har gjort en forskel for hendes ledelsespraksis.

Vi lægger op til dialog og diskussion, hvor du kan fortælle om dine erfaringer som leder i den offentlige sektor. Og til erfaringsudveksling på tværs af region, stat, kommune og organisationer.

Din vej videre

Du får tre korte steps til at komme igang på MPG, og vi er klar til at svare på dine spørgsmål. Vi fortæller også om næste MPG-event.

Oplægsholder

Peter Holdt Christensen

Peter Holdt Christensen er lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School. På MPG er Peter fagkoordinator og underviser på valgfaget 'Ledelse af hybridarbejde'.

6/2/2022

Coronakrisen har sendt mange offentlige ledere på et crash course i at lede på distancen igennem digitale teknologier. Men det er uklart, hvad man præcist skal gøre for at lykkes.