26
July
 
2022

Stress og skam: Forebyggelsen er et fælles ansvar for både ledere og medarbejdere

Kravene om at skulle arbejde hurtigere og på nye måder – og at gå forrest som leder i den omstilling - kan være svære at håndtere. Mød CBS-forsker Pernille Steen Pedersen på OPEN 2022 og hør om, hvorfor der bag stressrelaterede sygemeldinger ofte findes en skamfølelse.

"Jeg startede min forskning for at gøre en forskel for mennesker i en svær situation, og fordi jeg ser et behov for ny viden til arbejdspladser, som flytter stressforebyggelse fra et individuelt til et kollektivt ansvar."

Sådan siger CBS-adjunkt Pernille Steen Pedersen om sit forskningsfelt, hvor hun de seneste år blandt andet har samarbejdet med kommunale arbejdspladser i hele landet om at udvikle en række forebyggelsesværktøjer, så medarbejdere og ledere sammen kan opbygge en kultur og en ny sprogbrug for at mindske skam og dermed stress.

Du kan møde Pernille Steen Pedersen, når hun på konferencen OPEN 2022 præsenterer sin forskning og redskaberne til forebyggelse.

Hør hende fortælle om sin forskning, og hør kommuner fortælle om, hvordan de har brugt hendes værktøjer: Du finder videoen her.

Her kan du læse mere om OPEN 2022.

Læs artiklen
Et hvidt download ikon
Relateret artikel
13
December
 
2021

At forebygge og behandle stress består i at udvikle en praksis, der sætter klienten, kollegaen, medarbejderen og fællesskabet i fokus, mener MPG-underviser Ole Fogh Kirkeby

Pil til højre

Relaterede fag

Pil til højre
Se alle fag